Τέσσερις Κρητικοί που έχουν οργώσει την Ευρώπη !

Ο λόγος για τους : Γιάννη Μεταξάκη, Γιάννη Μαρουσάκη, Παύλο Πάγκαλο και Γιώργο Λιοντάκη που έχουν πραγματοποιήσει ήδη πάνω από 11.000 χιλιόμετρα φτάνοντας ακόμη και στην εσχατιά της Γηραιάς Ηπείρου…το βορειότερο σημείο στην Ευρώπη (Νorth Cape) και τρίτο βορειότερο οδικό σημείο στον κόσμο ! Έχουν περάσει ήδη από Ολλανδία, Γερμανία, Δανία, Νορβηγία (…με τα τρομερά Φιόρδ) Φιλανδία ( …με τις 1000 λίμνες ) Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία (Άουσβιτς), Σλοβακία, Ουγγαρία, Σερβία, Σκοπιά και συνεχίζουν παρέα με τις 4 μοτοσυκλέτες τους και αρκετή διάθεση για περιπέτεια !

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που επιχειρούν κάτι τέτοιο μιας και στο παρελθόν έχουν επιχειρήσει σπουδαίες εξορμήσεις στην Ευρώπη με daytrips που αγγίζουν τα 850 χιλιόμετρα ημερησίως και αρκετές δύσκολες συνθήκες που χρειάστηκαν να αντιμετωπίσουν !

Μαζί μας σήμερα στην Παγκρήτια μετάδοση του ”Καλοκαίρι Στο Νότο” ο Γιάννης Μεταξάκης, ζωντανά από το ταξίδι τους που συνεχίζεται, μας μιλάει για τις αντίξοες συνθήκες, τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και την απαραίτητη ”τρέλα” που χρειάζεται για να κάνεις κάτι τέτοιο ! Μας μιλάει επίσης για ότι παράξενο συνάντησαν στον δρόμο τους και φυσικά απαντάνε σε απορίες του κοινού !

Σχόλια