Η αποκλειστική συνέντευξη της Μαρινέλλας στο ”ΚΣΝ” !

Η Μαρινέλλα με αφορμή την μεγάλη συναυλία της στο Παγκρήτιο Στάδιο με τον Αντώνη Ρέμο και τον Χρήστο Νικολόπουλο μίλησε αποκλειστικά στον Γιώργο Μπαλοθιάρη και την Γωγώ Βερίγου για όλα !

Μίλησε για την ζωή της, την πορεία της στο τραγούδι, τις συνεργασίες της αλλά και… πως βλέπει την διαδικασία ανάδειξης νέων ταλέντων σήμερα από show όπως το X factor ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει τον θαυμασμό της σε συγκεκριμένους υποψηφίους. Απαντάει για το αν θα έμπαινε ποτέ στην θέση του κριτή ενώ μας υπογραμμίζει πόσο σπουδαίο είναι να μην χάνουν τον δρόμο τους οι νέοι καλλιτέχνες σήμερα ! Μιλάει για την οικογένεια της, τους φίλους της… αλλά και πόσο ρόκ είναι τελικά ! Απολαύστε την :

Aκολουθεί και απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης : 

Γιώργος : Όπως σας είπαμε και πριν είναι ξεχωριστή τιμή και ιδιαίτερη χαρά όταν φιλοξενούμε στην εκπομπή μας άτομα μύθους, που έχουν γράψει ιστορία που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στην ελληνική μουσική κι όχι μόνο και πραγματικά όταν τους μιλάς νιώθεις ένα δέος, νιώθεις ότι τρόπω τινά συνομιλείς και με το παρελθόν σου και με το μέλλον σου και με  όλα αυτά που ενώνουν αυτό το αυτό το παζλ, αυτό το ψηφιδωτό που λέγεται ελληνική μουσική, και ελληνική λαϊκή μουσική βέβαια γιατί η Μαρινέλλα έχει γράψει την δική της ιστορία και στον κινηματογράφο και την μουσική !

Γωγώ : Όχι μόνο μέσα από την μουσική αλλά και μέσα από με την προσωπικότητα της !

Γιώργος : Γιατί διαβάζεις την βιογραφία της και την ιστορία της και απορώ πως  δεν έχει γίνει ταινία να την δούμε και στους κινηματογράφους ! Λοιπόν ! Να καλημερίσουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή την αξιαγάπητη κυρία Μαρινέλλα που πραγματικά θαυμάζουμε και εκτιμάμε πολύ ! Καλημέρα σας !

Μαρινέλλα : Καλημέρα σας ! Καλημέρα και σε σας και ακούγοντας σας τόση ώρα να λέτε τόσο καλά λόγια για μένα ντρέπομαι πάρα πολύ γιατί είναι με τόσο θαυμασμό αυτά τα λόγια που..

Γιώργος : Εντάξει ! Αν δεν τα αξίζετε εσείς αυτά τα λόγια με τόσα χρόνια πορείας… Αν δεν κάνω λάθος 60 χρόνια πορείας δε κλείνετε ?

Μαρινέλα : Όχι, όχι μισό λεπτό παιδιά να λέμε τα πράγματα πάντοτε με το όνομα τους ! Έκλεισα το Μάιο 60 συναπτά χρόνια ! 60 δυνατά χρόνια, εν ενεργεία χρόνια, που δεν έχω σταματήσει καθόλου να τραγουδάω !

Γωγώ : To ταξίδι συνεχίζεται με πάρα πολλά τραγούδια, πολλές συνεργασίες και παραστάσεις, και τώρα έχετε έρθει  στο Ηράκλειο και χαιρόμαστε πολύ για αυτή την συνεργασία γιατί απ’ ότι ξέρουμε με τον Χρήστο Νικολόπουλο συνεργάζεστε μετά από πάρα πολλά χρόνια ξανά !

Μαρινέλλα : Κοίταξε τον Χρήστο τον ξέρω από παιδί, πάρα πολύ μικρό, από πριν γράψει τραγούδια και ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε μαζί ! Έπειτα έχει γράψει τόσα τραγούδια, τα έχει πει ο Καζαντζίδης, τα έχουν τραγουδήσει όλοι, και εγώ δεν έχω πει τραγούδια του! Μία φορά έχω πει τραγούδια του κι αυτά δεν έχουν γίνει επιτυχία, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι τώρα τα λέω και μου αρέσει πάρα πολύ !

Γιώργος : Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής : Επειδή μιλήσαμε τις προηγούμενες ημέρες και με τον Αντώνη Ρέμο και μας έλεγε για αυτή την καταπληκτική σχέση που έχετε, εγώ διακρίνω ότι πραγματικά δέσατε από την πρώτη στιγμή και υπάρχει ένα καλλιτεχνικό ειδύλλιο πίσω από αυτή την συνεργασία ! Νιώθω ότι κάθε φορά που μιλάει ο ένας για τον άλλο, πως μιλάει ένας συγγενής προς έναν άλλον ! Δηλαδή νιώθω ότι ήσασταν στο μεσημεριανό τραπέζι μαζί και μετά πηγαίνετε και κάνετε και συναυλίες !

Γωγώ : Λέτε και κανένα τραγούδι !

Μαρινέλλα : (Γελάει)

Γιώργος : Πως προέκυψε αυτή η καταπληκτική σχέση μεταξύ σας;

Μαρινέλλα : Τον Αντώνη δεν τον βλέπω σαν συνεργάτη μου αλλά σαν συγγενή μου, είμαστε οικογένεια, η σχέση μας είναι πια οικογενειακή καταλάβατε ; Πολλές φορές όταν τελειώνει η δουλειά και βγαίνουμε και τρώμε σταματάμε να μιλάμε για δουλειά. Ποτέ δεν έχουμε πει για δουλειά. Είναι ένα κομμάτι που τελειώνει εκεί. Μετά από κει και πέρα είμαστε δύο άτομα που θα βγούμε με πέντε φίλους ο Αντώνης με την γυναίκα του, και θα γελάσουμε και θα πούμε πέντε αστεία. Μη ξεχνάτε ότι όλοι εμείς οι παλαιότεροι θα φύγουμε. Το γεγονός ότι  υπάρχω εγώ ακόμη είναι… Πολύ περίεργο δεν είναι ;

Γιώργος : Έχετε χιούμορ και έχετε πολλά να δώσετε ακόμα…

Μαρινέλλα : Ακούστε. Το ότι υπάρχω, δε σημαίνει ότι θα φύγω βρε παιδιά, αλλά μόλις καταλάβω ότι κάτι δεν γίνεται, κάπου πρέπει να σταματήσω, πιστέψτε με η πρώτη που θα το καταλάβω είμαι εγώ, και θα φύγω βέβαια.  Με πολύ αγάπη σας το λέω αυτό, όχι για να πείτε, αχ μωρέ θα σταματήσει τι κρίμα, αυτά είναι βλακείες ! Ο χρόνος είναι ωραίος, αρκεί να καταλάβεις την αξία του χρόνου. Ο επόμενος από όλους εμάς είναι ο Αντώνης !  Αυτός θα αντικαταστήσει πολλά πράγματα, έχει ήδη αντικαταστήσει, αλλά ο Αντώνης ακόμη, και ψάχνεται και κοιτάει να κάνει άλλα πράγματα και του αρέσει να τραγουδάει, η επικοινωνιακή ικανότητα του Αντώνη δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο τραγουδιστή, σε κανέναν άλλο καλλιτέχνη ! Ο Αντώνης βγαίνει και λάμπει. Ο Αντώνης έχει φλας ! Αυτός είναι σταρ. Έχει φλας !  Τον βλέπει ο άλλος και λέει αυτός κάτι θα κάνει πριν ανοίξει το στόμα του!  Αυτό είναι. Δεν είναι ότι τραγουδάει μόνο, έχει καλαμπούρι, μιλάει με το κόσμο και κάνει πολλά πράγματα. Βέβαια δεν χορεύει αλλά τι να κάνουμε, τον χορό τον αφήνει σε εμένα !

Γιώργος : Κάποια στιγμή θα μάθει να χορεύει δίπλα σας δεν μπορεί ! Από την νέα γενιά, τώρα ειδικά που έχει τηλεοπτικοποιηθεί  και η διαδικασία ανεύρεσης νέων καλλιτεχνών, ταλέντων στη μουσική με τη νέα γενιά  πιστεύετε ότι έχει μέλλον αυτή η διαδικασία, έχει μέλλον υπάρχουν παιδιά τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν στην ελληνική σκηνή τα επόμενα χρόνια ;

Μαρινέλλα : Αυτό που λέτε είναι πολύ σωστό αλλά να ξεκινήσουμε πρώτα από τι τραγούδια γράφονται. Να ξεκινήσουμε πρώτα από κει.  Φωνές καλές υπάρχουν. Έχουν όμως κακούς συμβούλους τα παιδιά. Οι σύμβουλοι που είναι γύρω τους και συμβουλεύουν κάνε αυτό και πήγαινε εκεί και κάνε αυτό, τους συμβουλεύουν λάθος δεν αφήνουνε χρόνο στα νέα παιδιά να κατασταλάξουν στο τι θέλουν, τραγουδάνε και δεν έχουν βρει το δρόμο τους και φεύγουν αλλού. Όλοι αυτοί οι συμβουλάτορες  προσπαθούν να οικονομήσουν αυτοί και δεν τους ενδιαφέρουν τα παιδιά, οι τραγουδιστές. Τα παιδάκια από την άλλη κοιτάνε να γαντζωθούν κάπου και να αρχίσουν να πηγαίνουν στα πρωινάδικα στα απογευματινάδικα… στα ξενυχτάδικα… Δεν φταίνε τα παιδιά. Αλλά τους βάζουν σε ένα δρόμο που είναι… τα παρομοιάζω λίγο σαν να βάζεις το βράδυ το σπόρο ντομάτας και το πρωί τη κόβεις και την τρως ! Δε γίνεται αυτό βρε παιδιά ! Βιάζονται. Βιάζονται να γίνουν. Πολλές φορές αναγκάζονται και βλέπεις και μοιάζουν όλα. Μακρυά μαλλιά με extensions. Πάνε και γδύνονται αντί να ντύνονται και πολλές φορές λένε κοίτα πως βγήκε η άλλη έχει βρε παιδί μου ωραία πόδια, ωραίο κορμί τσακ και τα βγάζει η άλλη. Φόρεσε το 20-ποντο ! Ώπ ! Tο φοράει ! Πήγαινε στο κομμωτήριο βάψε τα μαλλιά σου ξανθά, βάλε extensions ! Δε μοιάζουν λίγο σαν παιδάκια του  Μάο Τσετούνγκ ;

Γωγώ : Στο τέλος χάνεται και η προσωπικότητα του τραγουδιστή…

Μαρινέλλα : Βλέπουμε ένα σορό παιδιά και λένε εγώ είχα τα αγγλικά και ήμουν ροκάς, τώρα λέω και λαϊκά. Έχει δεν χαράξει όμως ένα δρόμο και μπορεί να πει και αυτά. Εδώ τα βάζουν όλα στο μίξερ και γίνονται όλα… Είναι σαν να τρως τη σαρδέλα και τη τούρτα μαζί .. Μη τα βάζεις όλα στο μίξερ.

Γιώργος : Είναι  νομίζω η παρομοίωση που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για την εναλλαγή στα μουσικά είδη από το ένα στο άλλο που κάνουν διάφοροι καλλιτέχνες και δεν είναι σταθεροί . Από τη σαρδέλα στο γλυκό κατευθείαν δε γίνεται ! Μαρινέλλα !!

Μαρινέλλα : Όχι κατευθείαν στο γλυκό, δε μπορείς να τα βάλεις και τα δύο ! Πρέπει να υπάρχει ένας διαχωρισμός. Βεβαίως να πάει από το ένα στο άλλο αλλά και τα δύο μαζί δε μπορούν να συνυπάρχουν . Βεβαίως να τελειώσεις το φαγητό σου, το κοκκινιστό σου, το στιφάδο σου και μετά να φάμε και το γλυκό .Επειδή με ρωτήσατε για τα νέα παιδιά να σα ς πω για το X- Factor για πρώτη φορά άκουσα τόσες καλές φωνές. Σε κανένα άλλο X-Factor δεν είχε τόσες καλές φωνές. Οι Stereo Soul εξαιρετικοί όπως πάρα πολύ καλός και αυτός ο Ιάν. Και μου άρεσε και η Τάνια. Και οι άλλες φωνές τα άλλα παιδιά δεν ήξερες με πόνο καρδιάς ποιος να φύγει. Δεν ξέρω εάν το παρακολουθήσατε ;

Γιώργος : Βεβαίως και είχε και υψηλή τηλεθέαση από ότι μάθαμε και σήμερα…

Μαρινέλλα : Είχε πόση τηλεθέαση ;

Γιώργος : Είχε αρκετά υψηλή τηλεθέαση, ήταν πρώτο στην προτίμηση του κοινού.

Μαρινέλλα : Βεβαίως θα είχε γιατί άξιζε ο κόπος Σας λέω αυτά τα δύο αγόρια το ντουέτο των αγοριών αυτοί είναι 10 και όλοι οι άλλοι πολύ κάτω.

Γιώργος : Σας άρεσαν πολύ δηλαδή…

Μαρινέλλα : Αυτά τα δύο αγόρια δε ξέρω από που μας ήρθαν. Αυτά τα φωνητικά, αυτές οι φωνές, είναι καταπληκτικά  και σαν εμφάνιση και σαν πρόζα, νόμιζα ότι δούλευαν μαζί χρόνια αυτά τα παιδιά. Μπράβο τους μπράβο τους ! Πολύ καλή δουλειά έκαναν και οι κριτές. Από αυτό το X Factor που βγήκαν παιδιά δεν πρέπει  να τα αφήσουν .

Γιώργος : Εσείς θα μπορούσατε ποτέ να ήσασταν στη θέση του κριτή ;

Μαρινέλλα : Ποτέ στη ζωή μου δε θα μπορούσα και ξέρετε γιατί ; Δε μπορώ εγώ να είμαι κάποια που θα κόψω τα φτερά ενός παιδιού που θα τραγουδήσει. Ούτε είμαι σε θέση, ούτε είμαι ικανή να πω ποιος είναι καλός και ποιος όχι. Γιατί έχουμε δει παραδείγματα και άνθρωποι που δεν ήταν πολύ καλοί και λίγο φάλτσοι να βγαίνουν, άρα εγώ πως διώξω ένα παιδί και θα του πω κοίτα εσύ δε κάνεις φύγε. Να κόψω τα φτερά ενός παιδιού ; Όχι καλέ μου. Δε ξέρω αν βγαίνει κάτι καλό σε αυτά τα παιδιά. Ας πούμε θα θυμόμαστε την Τάνια ; Αυτή την τόση ωραία φωνή που βγαίνει από ένα παιδί 18 χρόνων ; Θα θυμόμαστε σίγουρα τον Ιαν που γράφει και τραγούδια και είναι και μουσικός εξαιρετικός, έχει γκρουπ το παιδί μπορεί να πάει να παίξει κάπου, οι υπόλοιποι  που έβγαιναν και πάνε να πιούνε νερό από τη βρύση πως τους διώχνεις ; Πιστέψτε με , με πόνο καρδιάς έβλεπα το X Factor και με πόνο καρδιάς έλεγα πω μπορεί να φύγουν αυτά τα παιδιά και ψηφίζει τώρα δήθεν ο κόσμος και βγάζουν άλλα ντι άλλων  τέλος πάντων δε θα το συζητήσω αυτό. Ποτέ δε θα μπορούσα να κόψω τα φτερά των παιδιών . Δεν είμαι τόσο γνώστης αν θέλετε. Με τόση πείρα που έχω δεν είμαι γνώστης. Δεν είμαι αυτή που θα κρίνω ένα παιδάκι 18-20 χρονών. Μόνο τα ματάκια τους που κοίταγα λέω Χριστέ μου ! Απαπαπαπα ! ( δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε)

Γιώργος: Υπήρχε κάποια στιγμή στη ζωή σας που σας έκοψαν τα δικά σας τα φτερά ;

Μαρινέλλα : Όχι. Γιατί ξεκίνησα από μικρή και έπειτα ήμουν 10 χρόνια μαζί με το Καζαντζίδη και ξέρετε είμασταν ζευγάρι και δεν θα τολμούσε κανείς να μου κόψει τα φτερά. Γιατί είχα μεγάλο στήριγμα. Έπειτα μετά από 10 χρόνο που κάθισα δίπλα του με μεγάλη πείρα  που απέκτησα άρχισα μετά σιγά σιγά μόνη μου πάλι από την αρχή αλλά είχα αποκτήσει μία πείρα και έτσι ήξερα που να περπατήσω πως να βαδίσω και σιγά σιγά κατόρθωσα να σταθώ στα πόδια μου. Και έγινα αυτό που είμαι, αν έγινα κάτι, και νομίζω ότι καλά τα κατάφερα μέχρι τώρα.

Γιώργος: Η Μαρινέλλα νιώθει λίγο σαν Rock προσωπικότητα και σαν Rock Star πάνω στην σκηνή μετά από τόσα χρόνια πορείας και που συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο και της δημοσιότητας και των ζωντανών εμφανίσεων με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα ; Νιώθετε ότι αυτή η εποχή, σας βρίσκει σε μία πολύ δυναμική φάση ;

Μαρινέλλα : Καταρχήν είπατε μια λέξη…. Την λέξη Rock. Rock ξέρετε τι είναι ; Δεν είναι απλά ένας τραγουδιστής που τραγουδάει τέτοιου είδους μουσικής .Ροκ ήταν ο Καζαντζίδης. Ροκ ήταν ο Μπιθικώτσης. Αυτός είναι ροκ δεν είναι μόνο ότι τραγουδάμε με την κιθάρα. Ναι ροκ είναι οι ηθοποιοί οι πασίγνωστοι που έχουν ένα φλας ! Αυτό ! Βεβαίως νιώθω ροκ, βεβαίως είμαι εκεί πάνω μπορώ να κάνω πολλά πράγματα. Τη μία χρονιά παίζω θέατρο, την άλλη χρονιά θα κάνω με το Χατζή μπαλάντες, το έκανα. Να πάμε λίγο παρακάτω. Τώρα κάνω με τον Αντώνη άλλα τραγούδια άλλο πρόγραμμα μετά έχω να κάνω συναυλίες με την Βιτάλη και την Γλυκερία οι τρεις μας και αυτό θα χει παρά πολύ ενδιαφέρον ! Άλλα ντουέτα άλλες τριφωνίες  άλλα λαϊκά άλλα νησιώτικα δημοτικά θα πούμε ότι θέλουμε ! Δεν είμαι και άνθρωπος ήσυχος . Είμαι μόνο ανήσυχος ! Μπορεί αύριο να με δεις να τραγουδώ με ένα από τα παιδάκι του X Factor γιατί είμαι και λίγο τρελή δεν είμαι και ένας άνθρωπος που θα πω ότι θα καθίσω.

Γιώργος : Υπάρχουν και χαλαρές στιγμές ; Που είστε ήσυχη με την οικογένεια σας… Που ηρεμείτε ;

Μαρινέλλα : Άκουσε αγαπητέ μου… Αν δεν είχα την Μαρινέλλα που ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της και στο χαλάκι της εξώπορτας σκουπίζει τα πόδια της, και αφήνει απέξω όλα ! Όλη την Μαρινέλλα την αφήνω έξω από την πόρτα μου. Μέσα μπαίνει η άλλη Μαρινέλλα. Μπαίνει η  μαμά η γιαγιά η αδερφή η θεία, ο τελευταίος τροχός της αμάξης του σπιτιού μου είμαι εγώ, κάνει κουμάντο η αδερφή μου δεν κάνω εγώ . Αυτό να το ξέρετε ! Κοιτάω την κόρη μου κοιτάω τα εγγόνια μου  κοιτάω τον γαμπρό μου  κοιτάω τα ανίψια μου. Όλοι είμαστε μία οικογένεια , κοιτάω την οικογένεια δεν είμαι εγώ εκεί μέσα τίποτε. Εάν δεν είχα λοιπόν αυτό τον διαχωρισμό και κανόνιζα να φέρω και στο σπίτι μέσα τη Μαρινέλλα τότε θα είχα τρελαθεί !

 Γι αυτό έχουμε οικογένεια. Για αυτό κάνουμε οικογένεια. Για να μπορούμε να στηρίζεται ο ένας στον άλλο. Η οικογένεια είναι σαν τις κάμπιες… Είμαστε όλοι ενωμένοι. Δε μπορεί να ξεκολλήσει. Αν πονάει ο ένας πονάμε όλοι αν συμπάσχει ο ένας τρέχουμε όλοι. Μα στην Αμερική να είμαι θα γυρίσω γρήγορα .

Γιώργος : Στο σπίτι μαγειρεύετε ; Eχετε κάποιο αγαπημένο φαγητό ;

Μαρινέλλα : Βεβαίως και μαγειρεύω ! Όχι πολλές φορές γιατί  δε με αφήνουν ! Η αδερφή μου είναι σπουδαία μαγείρισσα οπότε μπροστά στη σπουδαία μαγείρισσα εγώ τι να πω ! Αλλά παρόλα αυτά τρώω και μαγειρεύω και τρώω και πολύ και έχω πάρει και κάτι κιλάκια, δε με απασχολεί !

Γιώργος : Να πάμε λίγο στην αποψινή συναυλία επειδή περιμένει πάρα πολύς κόσμος να σας ακούσει… Είναι μία συνεργασία την οποία περιμένει όχι μόνο το Ηράκλειο, αλλά και όλες οι πόλεις που θα επισκεφθείτε ! Καταρχήν ποια είναι η σχέση σας με την Κρήτη ; Έχετε φίλους εδώ ; Άτομα που ανυπομονείτε να δείτε από κοντά ;

Μαρινέλλα : Έχω φιλαράκια εδώ στο Ηράκλειο  και ξέρω ότι θα έρθουν να με δουν…

Γωγώ : Διακοπές φέτος το καλοκαίρι θα πάτε ;

Μαρινέλλα : Αγάπη μου γλυκιά αν με αφήσουν θα πάω… Έχω ένα ωραίο σπιτάκι στη Χαλκιδική μικρό και μόλις ξεκλέψω 3 μέρες τρέχω, Έτσι κλεφτά θα κάνω φέτος τις διακοπές μου ! Να πάω να κάνω μπάνιο με τα παιδιά μου, τα εγγόνια ! Θα πάω με τα παιδιά μου με τα εγγόνια μου τα ανίψια μου γιατί είμαστε μεγάλο σοι… Μεγάλη οικογένεια !

Γιώργος : Επειδή έχετε και εσείς να ετοιμαστείτε για την συναυλία, να σας αποδεσμεύσουμε και ευχόμαστε πραγματικά να συνεχίσει αυτό το ταξίδι και να συνεχίσετε και εσείς να εμπνέετε τον κόσμο με τα τραγούδια σας αλλά και την προσωπικότητα σας ! Να βρείτε χρόνο να πάτε διακοπές, το ελπίζουμε και το ευχόμαστε και με το καλό να μας ξανά έρθετε γιατί το Κρητικό κοινό αγαπάει Μαρινέλλα !

Μαρινέλλα :Δεν βρίσκω λόγια να σας ευχαριστήσω για αυτή την πολύωρη συνέντευξη που με φιλοξενήσατε στην εκπομπή σας, νομίζω ότι δεν έγινα πολύ κουραστική για τον κόσμο…

Γιώργος : Τιμή μας και χαρά μας !

Μαρινέλλα:  Περιμένω να έρθει ο κόσμος να μας απολαύσει σήμερα το βράδυ γιατί αυτές οι συνεργασίες δεν γίνονται συχνά, μόνο γι αυτό δε πρέπει να την χάσουνε και θα θελα πάρα πολύ παιδιά να σας δω από κοντά ! Χίλια ευχαριστώ !

Σχόλια