UPDATE 2018/19 | The Next Era

B.I.G Party Ierapetra Xperience 2015 / 2016 | The New Era

 

Το 2009 το Καλοκαίρι Στο Νότο με την βοήθεια πολλών φορέων  διοργάνωσε το B.I.G Party Ierapetra Xperience. Έξι χρόνια μετά, πάνω από 20.000 άτομα έχουν παρευρεθεί συνολικά στο μεγαλύτερο κατά γενική ομολογία Beach Party που έχει γίνει ποτέ στο νησί ενώ εκατοντάδες άτομα ασχολήθηκαν για την πραγματοποίησή του. Aπό την σκηνή του έχουν περάσει οι δημοφιλέστεροι Έλληνες DJ’S και συγκροτήματα ενώ σε όλες τις φάσεις της παραγωγής του αποτελούσε πρότυπο για δεκάδες Parties και Festival ανα την Ελλάδα.  Το 2013 μετά απο ίσως την δυνατότερη χρονιά του Project, διοργανώνοντας ταυτόχρονα Tour, WarmUp Days, και ειδικά events υποστήριξης, η παραγωγή του B.I.G έλαβε θετική απόκριση σε μια πρόταση που είχε κατατεθεί αρκετό χρονικό διάστημα πρίν και πλέον είχε αφεθεί σε δεύτερη μοίρα. Η δημιουργία ενός νέου δυναμικού Project, που αποτελούσε μακρινό όνειρο μέχρι εκείνη την στιγμή, είχε λάβει την πρώτη μικρή αλλα σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα απο το παγκρήτιο περιοδικό BEST MAGAZINE που φιλoξένησε συνέντευξη των παραγωγών του B.I.G Party Ierapetra Xperience, Γιώργου Μπαλοθιάρη & Γωγώς Βερίγου απο τον Στέλιο Κουνδουράκη :

<<-Γ.MΠ, Γ.Β: Πέρυσι έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος για το B.I.G, με μια τρομερή επιτυχία και ίσως την καλύτερη διοργάνωση απο όλες τις προηγούμενες ! Tour σε όλη την Κρήτη, Warm Up Parties και μια βραδιά που δεν θα ξεχάσει κανείς. Δεν έχω ξαναδεί τόσο πάθος σε κόσμο! Όμως η αλήθεια είναι η εξής. Τα Beach Party γενικότερα θεωρώ πως είναι καλό να γίνονται αλλα αποδείχτηκε πως έχουν ταβάνι! Ουσιαστικά επειδή ο χώρος και η γραφειοκρατία δεν βοηθάνε, μας πάνε πίσω στο να πραγματοποιήσουμε αυτό που πραγματικά ονειρευόμαστε. Το B.I.G (Best in Greece) ολοκλήρωσε τον σκοπό του ! Έγινε μια απο τις δημοφιλέστερες εκδηλώσεις και μάζεψε χιλιάδες κόσμου απο παντού. Ξεκίνησε απο μια μικρή πόλη της Κρήτης και έφτασε να συζητιέται και να διαφημίζεται απο μεγάλα κανάλια στην Αθήνα, και να υποστηρίζεται απο ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα. Φιλοξένησε τα μεγαλύτερα συγκροτήματα και τους δημοφιλέστερους DJ και έφτασε να αγγίζει νούμερα παραγωγής που ισοδυναμούν με μεγάλες διοργανώσεις και εκτός χώρας. Όμως λόγω του ότι δεν επιτρέπεται μεγαλύτερη και ποιοτικότερη περίφραξη του χώρου αδυνατούμε να φιλοξενήσουμε διεθνή bookings. Επίσης λόγω της νομοθεσίας δεν γίνεται να έχουμε μια σταθερή αδειοδότηση, και ουσιαστικά κάθε χρόνο κρεμόμαστε απο μια κλωστή ακόμα και για να μας δώσουν άδεια να παίξουμε πυροτεχνήματα. Τραγικές καταστάσεις για μια τόσο μεγάλη παραγωγή. Και αν τα περνάμε εμείς αυτά ως η μεγαλύτερη διοργάνωση, φανταστείτε οι υπόλοιποι. Όλα αυτά μας οδήγησαν να ολοκληρώσουμε το party στην κορυφή του και να εκμεταλλευτούμε τον ενθουσιασμό, την δυναμική και την εμπιστοσύνη του κόσμου για το επόμενο βήμα. Η ομάδα του B.I.G σε συνεργασία με νέους ανθρώπους σε όλη την Κρήτη, αλλά και σε συνεννόηση με τους προοδευτικούς φορείς του νησιού προχωράει σε μια στρατηγική κίνηση με την έναρξη των προετοιμασιών για μια μοναδική θεματική μουσική εμπειρία στην Κρήτη. Ο ενθουσιασμός ξεχειλίζει όπως φαντάζεσαι και πλέον επιτέλους δουλεύουμε πάνω στο όνειρο μας. Μια ιδέα που αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο, από μια ομάδα που μόνο περήφανος μπορεί να είναι κανείς. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά τα καλύτερα…. έρχονται.>>

Η προετοιμασία μετράει ήδη 3 χρόνια ενώ το μόνο ίσως στοιχείο για το νέο Project που έχει δημοσιοποιηθεί κατα καιρούς είναι ένα Hashtag (#TheyWereWatching) το οποίο χρησιμοποιείται προς το παρόν σε προσωπικά post στα social media για λόγους που δεν αναφέρονται. Η δημιουργική ομάδα απαρτίζεται απο 45 δυναμικά μέλη, ανάμεσα τους γνωστά ονόματα στον χώρο της κεντρικής μουσικής σκηνής, επιχειρηματίες ψυχαγωγίας, αρχιτέκτονες & πολιτικοί μηχανικοί, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και άνθρωποι που έχουν πετύχει στους τομείς τους και εργάζονται πυρετωδώς χωρίς να αφήνουν ούτε μια λεπτομέρεια να γίνει γνωστή, για το νέο πολλά υποσχόμενο μουσικό Project της Κρήτης. Περισσότερα νέα σε λίγο καιρό. Δείτε το πιο πρόσφατο After Movie του B.I.G Party Ierapetra Xperience εδώ ! (Τελευταία ενημέρωση 09/05/2018 – Το Project βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη !)

Σχόλια